HRorganizer belangrijk voor GGZ instellingen

HRorganizer belangrijk voor GGZ instellingen
Hr-expertsysteem HRorganizer helpt GGZ een ambitieus leiderschapsprogramma op te zetten om de actuele uitdagingen van de zorgsector het hoofd te bieden. ' Het systeem van HRorganizer is een belangrijke bouwsteen gebleken bij het uitrollen van het leiderschapsprogramma', aldus mevrouw Anny Hartstra van Arkin (Directeur Human Resources).

De uitdagingen in de GGZ-sector vragen gemotiveerd en flexibel leiderschap. Arkin, één van de grootste GGZ-instellingen in Nederland, is stevig geworteld in de stad Amsterdam en wil actief bijdragen aan het oplossen van grootstedelijke problemen. Arkin heeft, met behulp van het hr-expertsysteem HRorganizer, een ambitieus leiderschapsprogramma opgezet om de actuele uitdagingen van de zorgsector het hoofd te bieden.

Arkin, één van de grootste GGz-instellingen in Nederland, is stevig geworteld in de stad Amsterdam en wil actief bijdragen aan het oplossen van grootstedelijke problemen.

Bij het leiderschap in de organisatie onderscheidt Arkin vier niveaus:

  • Raad van Bestuur
  • Directeuren
  • Clustermanagers
  • Hoofden vandienst
 
 
In totaal 150 mensen, iedereen met een leidinggevende functie binnen Arkin. Mevrouw Anny Hartstra (Directeur Human Resources): 'Na een grondige voorbereiding zijn we in november 2011 begonnen aan ons leiderschapsprogramma, met als startpunt een 360 graden feedback-programma met behulp van het systeem van HRorganizer. Hierbij werd onder andere ingezet op de competenties zoals lef en verbinding. Voor iedereen werd inzichtelijk gemaakt: hoe sta ik erin, hoe kan ik eraan werken, wat vinden anderen van mij. De eigen mening zowel als de feedback van leidinggevenden, collega’s en ondergeschikten werden in HRorganizer verwerkt tot een goed beeld van je competenties en mogelijke leer- en ontwikkelpunten.
 
'Het systeem van HRorganizer is een belangrijke bouwsteen gebleken bij het uitrollen van het leiderschapsprogramma. Een programma met veel input vanuit alle niveaus, met overzichtelijke beelden van iemands leerplannen en -behoeften, met commitment vanuit de directie en met programmaonderdelen die niet allemaal even zwaar en academisch van aard zijn', aldus Hartstra.

 

 

Gepubliceerd op 00:00 12-01-2013, Nieuws van Advance | Views: 545 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Advance Groep Locaties
Contact Informatie
Advance Groep
Kerkeind 22
5076 AC Haaren (N-Br)
Wij staan altijd voor u klaar
+31 (0) 411 64 70 00
Stuur ons een e-mail
Advance Groep is onderdeel van Gilde-BT
Social Media
Erkenningen
Copyright 2018 © Advance. All rights reserved.
Disclaimer   |   Privacy  |   Algemene voorwaarden  |   Bezwarenregeling  |   Inloggen