'Insights Discovery biedt een veilige manier om elkaar op zaken aan te spreken’

'Insights Discovery biedt een veilige manier om elkaar op zaken aan te spreken’
“Diverse teams binnen Samsung zijn inmiddels door Advance Groep getraind. Binnen deze teams spreken ze nu de ‘kleurentaal’ van Insights, een veilige manier om elkaar aan te spreken op gedrag binnen het team”, zegt Diederik Brand, senior HR Manager.

Maawerktraining Teamcommunicatie
Samsung Europe Logistics hecht waarde aan een goede samenwerking tussen mensen binnen de diverse teams in haar organisatie. Samsung ondersteunt haar medewerkers hierin dan ook door te investeren in teamontwikkeling en teamperformance. Dit doet zij door middel van teamtrainingen verzorgd door Advance Groep en de inzet van het ontwikkelinstrument Insights Discovery. "Diverse teams in de gehele organisatie zijn inmiddels door Advance Groep getraind. Binnen deze teams spreken ze nu de 'kleurentaal' van Insights, een veilige manier om elkaar aan te spreken op gedrag binnen het team", zegt Diederik Brand, senior HR Manager.

 "Wij vinden teamontwikkeling belangrijk. Door hier aandacht aan te besteden krijgen alle deelnemers binnen het team inzicht in de groep mensen waar zij dagelijks mee samen werken. Met de methodiek Insights Discovery worden de diverse individuele leer-, gedrags- en werkvoorkeuren in beeld gebracht en krijg je beter inzicht in waarom iemand reageert zoals hij reageert. Gedragingen binnen het team zijn op deze manier beter te plaatsen en dat komt de sfeer en efficiëntie binnen het team ten goede", aldus Diederik Brand.

"Teams binnen onze organisatie zijn constant in beweging. Teams zijn over het algemeen vrij klein, met circa 6 tot 10 personen. Wanneer een persoon doorstroomt naar een andere functie, komt er een nieuw teamlid bij. Bij dergelijke kleine teams is een toestroom van 1 of 2 nieuwe teamleden al snel een grote verandering. Bij dit soort teams gaan we dan aan de slag met teamontwikkeling."

Keuze voor Advance Groep
Advance Groep is business partner van Insights Benelux. Gecertificeerde trainers van Advance Groep zijn aan de slag gegaan met de teams van Samsung. "Het contact met Advance Groep is heel prettig en gemakkelijk. Zij hebben een goed beeld van onze organisatie, onze medewerkers en wat onze doelen zijn. Daardoor kunnen we snel met hen schakelen en het programma op maat afstemmen", zegt Diederik. "Het komende half jaar gaan we weer een aantal nieuwe teams trainen samen met Advance Groep. Naast teamontwikkeling richten we ons met Advance Groep ook op performancemanagement binnen het gehele middenkader van onze organisatie."

Om de methodiek van Insights Discovery levend te houden en mensen alert te houden op de afspraken die binnen het team gemaakt zijn in het kader van teamontwikkeling, wordt er tijdens een vervolgtraining geëvalueerd hoe het team zich ontwikkelt en wordt er vooruit gekeken naar de doelen van het team.


Samsung en Advance trekken Europa in
"Omdat wij in Nederland goede ervaringen hebben met Insights en de werkwijze van Advance Groep hierin, hebben we besloten om ook in andere landen hiermee aan de slag te gaan. Advance heeft hiervoor contact gelegd met haar business partners in Slowakije en Italië en met hen de Nederlandse aanpak gedeeld. In Slowakije worden inmiddels de eerste teams getraind. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en resultaten hiervan," zegt Diederik. "Wordt vervolgd!" 

 

Gepubliceerd op 00:00 01-09-2013, Nieuws van Advance | Views: 589 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Advance Groep Locaties
Contact Informatie
Advance Groep
Kerkeind 22
5076 AC Haaren (N-Br)
Wij staan altijd voor u klaar
+31 (0) 411 64 70 00
Stuur ons een e-mail
Advance Groep is onderdeel van Gilde-BT
Social Media
Erkenningen
Copyright 2018 © Advance. All rights reserved.
Disclaimer   |   Privacy  |   Algemene voorwaarden  |   Bezwarenregeling  |   Inloggen