Stichting Tanka Tanka werkt aan verbetering Psychiatrische kliniek Gambia

Stichting Tanka Tanka werkt aan verbetering Psychiatrische kliniek Gambia
Op 25 oktober vertrekken Mireille Vermeulen en Elles Palland-Vermeulen voor 6 weken naar Gambia om zich als vrijwilliger in te zetten voor het psychiatrische ziekenhuis Tanka Tanka. Het enige in geheel Westelijk Afrika.

Het ziekenhuis biedt patiënten onderdak en medische zorg. In deze regio is het helaas nog steeds zo dat wanneer je psychische problemen hebt, je wordt verstoten en je volledig aan jezelf bent overgeleverd. Daarbij wordt er gewerkt aan een terugkeer in de maatschappij door het geven van een invulling van het dagelijkse leven. "Zij richten zich op het bieden van hulp op basis van de lokale vraag. Dat maakt dit project zo bijzonder", aldus Mireille en Elles. Zij zijn er klaar voor en verwachten het onverwachtse tijdens deze reis.

Belangrijk onderdeel is de dagelijkse bezigheidstherapie. Met bijvoorbeeld het onderhouden van de moestuin, eten koken of zelf reparaties uitvoeren leren de mensen weer om zelf aan de slag te gaan. "Maar ook een glimlach op het gezicht of een luisterend oor bieden geeft veel voldoening" zegt Elles.

Het psychiatrisch ziekenhuis biedt inmiddels plaats aan 80 patiënten. Tijdens hun bezoek zullen Mireille en Elles de Stichting en het personeel ondersteunen met het maken van beleid en creëren van structuur. "We doen dit zoveel mogelijk in samenspraak met het Ministerie van gezondheidzorg in Gambia, zij zijn sinds enkele jaren verantwoordelijk voor het ziekenhuis", geeft Mireille aan.

Kleine moeite, groot plezier!
Vaak kunnen kleine dingen al heel veel verschil maken. Basisvoorzieningen zoals een arts, medicijnen en dagelijkse verpleging is in Gambia al een enorme uitdaging. Evenals betrouwbare en betaalbare stroomvoorziening. Om dit te realiseren is er momenteel dringend behoefte aan financiële middelen voor de aanschaf van enkele zonnepanelen. Daarnaast ontbreekt het bijvoorbeeld ook aan structurele bezigheidstherapie. Om van een nieuwe voetbal of ander therapeutisch materiaal maar te zwijgen.

De Stichting wil graag actief bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van deze patiënten. Zij tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door vrijwilligerswerk, het inzamelen van geld en schenken van goederen. Daarom; Een kleine moeite een groot gebaar.

Wij zijn klaar met alle voorbereidingen en erg enthousiast om deze mensen te helpen en proosten graag op een goede reis", zeggen Elles en Mireille.

Wilt u ook een bijdrage leveren zodat het psychiatrisch ziekenhuis verdere vooruitgang kan creëren? U kunt uw donatie storten op rekening:

ING Bank, Amstelveen: 681.378.751Onder vermelding van: Donatie Tanka Tanka

Meer informatie?
www.tankatanka.nl of https://www.facebook.com/tankatankagambia
of http://elles-mireille.reismee.nl/

Bijdrage Advance Groep
Vanuit haar ambitie om vooruitgang te creëren en maatschappelijk iets te betekenen voor mensen en organisaties, ondersteunt Advance Groep bijzondere initiatieven en/of goede doelen die hierbij naadloos aansluiten.

Stichting Gambia Tanka Tanka voldoet hier aan. Zij ondersteunt en ontwikkelt met name projecten in de gezondheidszorg in het Afrikaanse Gambia. "Het verbeteren van de kwaliteit van leven van psychiatrische patiënten en het verrijken van plaatselijke professionals met medische en organisatorische kennis creëert ook hier vooruitgang", aldus Roberto Palland (Directeur Advance Groep).

Stichting Gambia Tanka Tanka is door de belastingdienst erkend en aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Gepubliceerd op 00:00 07-10-2013, Nieuws van Advance | Views: 780 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Advance Groep Locaties
Contact Informatie
Advance Groep
Kerkeind 22
5076 AC Haaren (N-Br)
Wij staan altijd voor u klaar
+31 (0) 411 64 70 00
Stuur ons een e-mail
Advance Groep is onderdeel van Gilde-BT
Social Media
Erkenningen
Copyright 2018 © Advance. All rights reserved.
Disclaimer   |   Privacy  |   Algemene voorwaarden  |   Bezwarenregeling  |   Inloggen