Nijwa Groep werkt aan ontwikkeling van salesteam

Nijwa Groep werkt aan ontwikkeling van salesteam
Nijwa Groep, business partner in de transportbranche als dealer in trucks, hecht waarde aan de ontwikkeling van haar organisatie en medewerkers. Onlangs is Nijwa aan de slag gegaan met de samenhang tussen het verkoopteam en de bedrijfsleiding van de servicepunten. “Uitgangspunt van het traject dat we met Advance Groep hebben doorlopen was: Hoe kunnen we van goed naar beter?”, aldus Michiel Poel, directeur Nijwa Groep. “We wilden dat collega’s elkaar beter leerde kennen, elkaars kwaliteiten en persoonlijke communicatievoorkeuren leerde kennen. Dat hebben we door middel van een intensief traject aangepakt.”

Kennismaking via proeverij
"We zijn met Advance Groep in contact gekomen doordat we door hen zijn uitgenodigd door één van hun proeverijen, dit keer met het thema 'Spiegelen met paarden'", vertelt Michiel. "Het is ongelofelijk wat een paard kan en aanvoelt bij een mens. Ik was door deze proeverij enorm geïnspireerd en vond dat we ook zoiets moesten doen met ons team om meer inzicht in onszelf en anderen te krijgen. Echter een training Spiegelen met paarden alleen was niet genoeg, om het meer in te bedden in de organisatie hadden we een uitgebreider traject nodig. Advance Groep heeft een traject afgestemd op onze wensen, met daarin Insights Discovery, een managementgame en het spiegelen met paarden."

Insights Discovery
De kleurentaal van Insights Discovery biedt een raamwerk om teamleden zichzelf en anderen beter te leren begrijpen en op positieve wijze de eigen ontwikkeling te sturen. "Het is goed om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen wat de voorkeursstijl is van andere teamleden."  zegt Michiel Poel. Advance Groep heeft het team van Nijwa wegwijs gemaakt in de kleurentaal van Insights en iedereen een profiel in laten vullen. Aan de hand van het individuele profiel kan ook het team als geheel in kaart worden gebracht en kunnen diverse kenmerken van teamleden worden besproken. "Alleen al het weten dat een ander anders is, is een grote opbrengst voor het team", aldus Michiel.

Spiegelen met paarden
"In eerste instantie deden sommige mensen uit mijn team wat lacherig en waren zij wat sceptisch over dit onderdeel van de training. Maar iedereen was erg onder de indruk van wat daar gebeurde. Het paard houdt je een spiegel voor en de trainer geeft dit als feedback weer. Dat is ontzettend goed voor je zelfkennis. Je kunt geen zaken verbergen, het paard is hoog sensitief en voelt dat oordeelvrij aan. Na de sessie met het paard hebben we deze met de trainer nabesproken, dat was heel goed en bracht ook weer nieuwe inzichten waarmee we als team en individueel aan de slag konden.

                                                                                    Waan van de dag
Het laatst onderdeel van dit traject was een dag op de 'hei'. Deze dag stond voor Nijwa in het teken van de vraag: Hoe fungeren jullie nu als team en hoe verhoudt zich dat tot de gewenste of mogelijke resultaten? Door middel van een outdoor game heeft de groep zichzelf nogmaals onder de loep genomen en verbeterpunten gesignaleerd. "Het enige dat nu nog op de planning staat is een terugkomdag. Dat is goed om alles wat we hebben benoemd en gesignaleerd nog eens te bespreken en op te frissen", zegt Michiel. "Het is een kunst om wat je tijdens de training hebt geleerd tijdens de waan van de dag vast te houden. Daar wil ik tijdens de terugkomdag met Advance Groep dieper op ingaan. Wij hebben het traject in ieder geval tot nu toe al als zeer zinvol ervaren. Het heeft echt wat teweeggebracht in de groep" besluit Michiel.

Gepubliceerd op 00:00 27-11-2013, | Views: 645 - Reacties: 0 - Likes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

Advance Groep Locaties
Contact Informatie
Advance Groep
Kerkeind 22
5076 AC Haaren (N-Br)
Wij staan altijd voor u klaar
+31 (0) 411 64 70 00
Stuur ons een e-mail
Advance Groep is onderdeel van Gilde-BT
Social Media
Erkenningen
Copyright 2018 © Advance. All rights reserved.
Disclaimer   |   Privacy  |   Algemene voorwaarden  |   Bezwarenregeling  |   Inloggen